Dance like nobody's watching, love like you've never been hurt. Sing like nobody's listening, live like it's heaven on earth. -Mark Twain-




sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Ma maison-forte

Lähdin rakentamaan taloani kesällä 2000 eli olen siis asunut tässä ihanassa kartanossani yhdessä tyttäreni kanssa liki kymmen vuotta. Siinä ajassa on ehtinyt tapahtua... paljon.



Nyt on ensimmäinen hetki totaaliseen muutokseen, tämä aikakausi on ohi, tarvitsen muutosta itseeni, elämääni, Kotiini!
Olen kirjannut toiveitani ja mieltymyksiäni ylös, laskeskellut mihin kaikkeen niistä on edes varaa ja keskustellut tyttäreni kanssa, joka sattumoisin on aivan äitiinsä tullut siinä, millaisena hän unelmakodin näkee. Ja lämpö on se kaikkein olennaisin asia. Tunnelma, lämpimät värit, pelkistetyt materiaalit ja yksinkertaisuus, siinä meidän ääneen lausuttu kokonaisuus. Ranskalainen sisustus on lähinnä meitä, jotka pidämme lämpimästä "käperrytään paksulle matolle takan ääreen,lasi punaviiniä toisessa kädessä, kirja toisessa"- tyylistä :0)

Aloitan kattopalkeista.. ilman niitä ei ole ranskalaista sisustusta ja minä en niitä taida saada, koska olen kymmenen vuotta sitten ajatellut koristepanelin olevan niin kaunis, ettei kattoni koskaan tulevaisuudessa kaipaa muuta... kunnes kuulin Feikki- kattopalkeista, jotka eivät paina ja näyttävät aivan aidoilta.. sen kun vain iskee kattoon ja se on siinä... taidan jättää ajatuksen viimeiseksi... tai ehkä yläkertaan... kyllä, se on loistava idea!!!!







Lattia nousee kynnyskysymyksesksi. Oma lattiani on puuta.. siinä on omat hyvät ja huonot puolet, kuten laattalattiassakin. Ainakin keittiö pitäisi laatoittaa, mutta se jääköön vielä... rakastan lattiaani, siitä luopumisen ajatuskin on liian tuskaista.



Tarvitsen puiset kierreportaat ranskalaiseen kotiin... tietysti valurautaisilla porraskaiteilla. Porrasvaloksi korkealle seinälle kuin suoraan vanhasta linnasta sähköistetty soihtulamppu.. ostettu jo vuosia sitten tähän tarkoitukseen kun tuli vastaan... tämäntyyppinen..

Täytyy olla kaukonäköinen ;0)))















Ranskalainen kotini tarvitsee tyylisensä ikkunat. Tällaiset olivat kantakodissani. Isä teki ne itse yksikerroksiseen kivitaloonsa ja ne olivat niin ihanat, että ovat läpi elämäni kulkeneet mielessäni yhtenä romanttisimmista ikkunatyyleistä. Nuoren tytön rakkausunelmat saivat siivet alleen näiden ikkunoiden äärellä....





Ranskalainen parveke yläkertaan ja alas maahan valuvat verhot, ehkä parissa kerroksessa, lämpimiä, mutta keveitä sävyjä. Tietysti maisema myös vaihtoon ja ehkäpä tuollaista vuoristomaisemaa tilalle :0)))))










www.dreamhomedecorating.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti